Amargant Színházi Műhely

Balázs Béla meséjét dolgozza fel ez az egyedülálló produkció, melyben a modern mese találkozik a modern rajzfilmzenével, az értő mesemondás a számítógépes installációval.

brulledeBalázs Béla hazánk egyik kiemelkedő gondolkodója és alkotója volt, a szélesebb közönség mégsem ismeri nevét eléggé. Pedig tudományos munkáit a filmtudomány alappilléreiként tartják számon, sőt, olyan híres magyar filmek forgatókönyvírója, mint például a Valahol Európában. Meseíróként is nagyszerű modernkori történeteket vetett papírra a XX. század első felében, egyik legérdekesebb története a Kisgyerekeknek kell ezt mesélni címet kapta. Az ezredforduló után Brüll Edéék úgy döntöttek, sok év távlatából tesznek eleget ennek az indirekt felkérésnek.

És nem is akárhogy! Egy igazi, kísérletezőkedvű triumvirátus állt össze, hogy a ma gyerekei számára minél inkább érthetővé és elérhetővé tegye ezt a kortalan történetet. Illyés Lénárd meséli el a hét királyfi tanulságos históriáját testvéri és szülői szeretetről, irigységről és a pacifizmusról. Lénárddal közösen rendezte a darabot Brüll Ede zeneszerző, aki saját maga, élőben “készíti el” a történet zenei aláfestését. Élő hangszerekkel, zörejekkel, loop pedállal és egyéb izgalmas kütyükkel hoz létre a helyszínen világszínvonalú auditív környezetet, hogy a mese még jobban átélhetővé váljon. A produkció vizuális világáért pedig Szabó Kristóf felelős, aki elismert VJ-művészként ezúttal a gyerekek számára “kever képeket”, rajzol és photoshoppol élőben.

Az eredmény egy egyedülálló, valóban különleges audiovizuális élmény, melyben nem egy agyonismételt klasszikus mese elevenedik meg, hanem egy izgalmas, érdekes új történet.

konnyu_ovi konnyu_isi

 
 
 

A produkcióban résztvevő művészek:

         Illyés Lénard : színész előadó – társrendező

Brüll Ede : zeneszerző, atmoszféra zörejező, rendező

 Szabó Kristóf : rajzoló, illusztrátor

 
Nincs esemény