Szombati bérlet a Tárogató úti Színpadon (volt IBS) – 2016/17

Itt van az ősz, ismét kezdődnek a népszerű bonbon matinék, immár 19. éve! Várom sok szeretettel régi és új barátaimat, illetve a kedves szülőket a már jól ismert helyszínre, a Tárogató út 2-4 alá. Az idei évadban is parádés programot kínálunk a játszani, szórakozni, okosodni vágyó gyerekeknek. Lesz három (!) ősbemutató a bérletben, melyből az egyik Balogh Sándor barátom és szerzőtársam új, fantasztikusan szórakoztató könnyed zenés mesejátéka, a Ludas Matyi. A másik Dobszay-Meskó Ilona – akit a Jancsi és Juliska zeneszerzőjeként a tavalyi bérletben már megismerhettek – rendkívül izgalmas Fehérlófia adaptációja. A harmadik bemutatónk a nagy sikerű Koldus és Királyfi csapatának új előadása, mely a betlehemi karácsonyi történetet dolgozza fel egy izgalmas és nagy hatású zenével fűszerezett előadásban. Mindezek mellett vendégünk lesz a tavalyi évad egyik legnépszerűbb előadója, a Tenkes Zenekar, akik virtuóz és roppant szórakoztató népzenei műsorukban a magyar népi hangszerek világába engednek betekintést. A bérlet zárókoncertjét az idén Magyar Örökség-díjjal kitüntetett fantasztikus Misztrál együttes adja, akik versfeldolgozásai biztosan elnyerik a fiatalok és a kicsit még fiatalabbak tetszését is! Biztos vagyok benne, hogy aki végignézi ezeket a színvonalas, kiváló művészek előadta produkciókat, nem csak Kinder csokival fog gazdagodni!

Várok mindenkit sok szeretettel: Győző bácsi


2016. október 22.: BA-LU Eufórikusok – Ludas Matyi

BALOGH SÁNDOR

BALOGH SÁNDOR

Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri. Célunk az, hogy zenei feldolgozásával is így legyen! Ugyanis a Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ezúttal Ludas Matyi történetét zenésítette meg. A korábbi nagy sikereken felbuzdulva – Egy másik kiállítás képei, Tuba Tóbiás, Erdei Vigasságok, Kistigris – a kifejezetten gyerekeknek alkotó szerzőpáros ismét egy humoros, kedves történetet dolgozott fel. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Ennek megfelelően a BA-LU Eufórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre, így Lukácsházi Győző vezetésével a gyerekek a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már megismert hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet. Balogh Sándor kedves zenéje, a történet varázsa és a profi tolmácsolás a legkiválóbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy valaki meghallja és megszeresse a klasszikus zene világát.

 

2016. december 17.: BonBon Árnyékszínház – Betlehem

BETLEHEM

BETLEHEM

„Több mint kétezer évvel ezelőtt született egy fiú, akit istenként tisztelnek mind a mai napig. Sokan szentül hiszik a leírtakat, sokak szerint ez csak mese, mások a maguk meggyőződése szerint gondolkodnak erről. Akárhogyan is, ez a fiú, akit Jézusnak hívtak, megváltoztatta a Világ folyását. Hogy hogyan, arról sok történet szól. A születéséről azonban csak egy.” – ezekkel a sorokkal kezdődik a BonBon Árnyékszínház legújabb, különleges karácsonyi előadása, melyben a betlehemi történetet mesélik el mai, modern nyelven gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az előadás 3 szálon fut, ahol bemutatják Mária és József, a fiatal pár szenvedéseit, a 3 bölcs tiszteletet érdemlő útját és Heródes őrületes féltékenységét a prófétai „másik királlyal” szemben. Az előadás célja, hogy az ismert történetet hiteles módon mesélje el a gyerekeknek, ami talán számukra már nem is annyira ismert. Mindezt a darabhoz komponált szimfonikus hangzású zenével és egy csodálatos látványvilággal, ahol egy modern betlehemes keretein belül a színészi játékon túl fény- és árnyjátékkal beszélik el a szereplők ezt a gyönyörű történetet.

 

2017. január 21.: Tenkes Zenekar – Néktek emlékezem…

TENKES ZENEKAR

TENKES ZENEKAR

A Tenkes zenekar egyedi népzenei produkciója során időben és térben is átutaztatja közönségét a magyar zene legfontosabb pillanatain és változatain, mesébe fonva a hangszerek születésének történetét. A zenekar megérkezését kanásztülkök és a hosszúfurulyák hangja kíséri, és mire eljutunk a legfrissebb népzenei hangzás, a vonós zenekari felálláshoz, máris kaptunk egy izgalmas gyorstalpalót a népzene történetéből. De nem csak időben, hanem térben is végigutazunk a tájegységek zenéin; egy rendkívül szórakoztató interaktív történet során megtudjuk, hogyan született a duda; megtanuljuk, melyik hangszer milyen szerepet tölt be a csárdásban, stb. A csodálatos moderátor ezúttal nem Győző bácsi, hanem Czigány Tamás, aki a zenekar tagjaként autentikus megjelenésével, beszédével és hanghordozásával már az első pillanattól kezdve hiteles kapocsként működik a gyerekek és a hagyományok között. A zenélés, éneklés és mesélés mellett tánctudását is megcsillogtatja. Így épül fel a Tenkes zenekar “Néktek emlékezem…” című produkciója, ami a tavalyi évad egyik kedvenc előadása volt és most végre az IBS OC színpadán is megtekinthető!

 

2017. február 25.: Ventoscala Sinfonietta – Fehérlófia

DOBSZAY-MESKÓ ILONA

DOBSZAY-MESKÓ ILONA

A Fehérlófia az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese. Évszázadok óta adódik szájról szájra, hiszen olyan sok bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára. Dobszay-Meskó Ilona, kortárs zeneszerzőnő és Tarr Ferenc, szövegíró ezért is döntött úgy, hogy ebből a csodálatos meséből modern hangzású zenejátékot készít. Céljuk egyrészt ezt az izgalmas történetet hitelesen, a mai ember számára is érdekes módon előadni, ugyanakkor céljuk az is, hogy a legfiatalabbak  a darabot hallgatva kedvet kapjanak a klasszikus zene hallgatásához. Ebben bátorítja őket a zeneszerzőnő korábbi darabjának, a Jancsi és Juliska című zenejátékának sikere, mely CD-n is megjelent. És ebben segíti őket Lukácsházi Győző is, aki a műsor elején röviden megismerteti a közönséget a darabban szerepet játszó hangszerekkel. A felnőtté váló, sok kalandot megjáró hős története reményeink szerint nemcsak a fejlődni akarás, a küzdés, az önfeláldozás értékeit mutatja majd be, hanem azt is, hogy a kortárs zenétől nem érdemes félni!

 

2017. április 1.: Misztrál Együttes – Álomkófic

MISZTRÁL

MISZTRÁL

A Misztrál repertoárján főleg hazai és külföldi költők megzenésített versei szerepelnek, de felbukkan egy-egy népdal, ismert zenei motívum is koncertjeiken. Ami rögtön, már első hallásra megkülönbözteti őket pályatársaiktól, az a magas fokú vokális tudás, a többszólamú éneklés. Ettől lesz összetéveszthetetlen a megszólalás módja, ez a sokat emlegetett “Misztrál-hangzás” egyik legfontosabb összetevője. A szövegek terén igyekeznek olyan kulturális alappillérekhez nyúlni, amivel nem lehet elég korán elkezdeni az ismerkedést, így az alsós és óvodás közönség számára is befogadhatóvá teszik Villon, Garcia Lorca vagy éppen Weöres, Babits, Balassi verseit. A változatos hangszerekből sincs hiány: furulyák, doromb, fidula, mandolin, koboz és még sok más, jellegzetes hangú akusztikus hangszert is megszólaltatnak műsoruk során. A BonBon Matiné színpadán kifejezetten gyerekek számára írt produkciójukat, az Álomkóficot mutatják be


A koncertek helyszíne: Tárogató úti Színpad (1021, Bp. Tárogató út 2-4.)

A koncertek kezdő időpontjai: Minden alkalommal szombaton 11 órakor

Az öt alkalmas bérlet ára: 6800 Ft, egy jegy ára: 1700 Ft (2 éves kor felett) – a jegyek, bérletek helyre szólnak

- 1 db bérlet 1 fő számára érvényes, bérletet 2 éves kor felett kell váltani

- a bérletek átruházhatók másra

ONLINE BÉRLETVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

Bővebb információ, bérletfoglalás:

Tarr Ferenc

Telefon: 06-20-544-3065

E-mail: tarrferenc@bonbonmatine.hu

Honlap: www.bonbonmatine.hu

A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Referenciák

 

Az alábbiakban az előző évadban tartott bérletünkre kapott visszajelzések olvashatóak javítás nélkül:

  • Nagyon élvezik a gyerekeink (12, 9, 7, 5 évesek). Végig lekötik a figyelmüket , ténylegesen hozzájuk szól. Az emberi, zenei minőség magas fokú.
  • Nagyon színvonalas, felnőttek számára is abszolút élvezetes és eredeti előadások. Kicsit a hátránya (nehézsége) is viszont, hogy a pici gyerekek nem ugyanannyira értékelik, mint pl. az iskolások.
  • Megismerhetők a hangszerek, jó előadók, jó darabválasztás, kicsit rövidek.
  • Csodálatos, gyermekek érdeklődésére szabott, de igazából minden korosztály számára élvezetes. Csak gratulálni tudunk! Köszönjük a szép élményeket!
  • Pozitívum: A szülők számára is színvonalas szórakozás. A gyerekek (3, 5 éves) is nagyon élvezték, sokat tanultak a zenéről. Negatívum: Valamelyik előadás túl hangos volt elsősorban a legkisebbeknek.
  • Igényes szórakozás a gyerekeknek. A gyerekek nem csak passzív hallgatók, hanem  aktív résztvevői a programnak. Tetszik, ahogyan a hangszereket és műfajokat bemutatják. Mind nagyszerű darab volt! Győző bácsi pótolhatatlan.
  • Remekeül bevezeti a gyerekeket a művészeti ágakba. Nagyon hasznosnak tartom, a gyerekkel mindig nagy örömmel készülődünk. Hátrányai: (?) NINCS
  • Színes, változatos, sok műfajt bemutató
  • Jó hangulatú, a gyerek megismeri, megszereti a zenét, a hangszereket, változatos, színvonalas.
  • Pozitívum: Sokszínűség, gyerekeknek játékos módon hozza közel a különböző műfajokat, hangszereket, nagyon élveztük ezt mindannyian. Negatívum: Jancsi és Juliska hangzásvilága a gyerekeknek kicsit túl borús volt.