Családi bérlet a MOM Kulturális Központban

Itt van az ősz, ismét kezdődnek a népszerű bonbon matinék, nagy örömmel hirdetjük meg jubileumi 20. évadunkat! Azok számára, akik még nem találkoztak velünk, engedjék meg, hogy röviden összefoglaljam, mi is a BonBon Matiné. A BonBon Matiné 1998 óta áll a kulturált és színvonalas gyerekprodukciók szolgálatában. Célunk elsősorban a zenei ismeretterjesztés, megismertetni a gyerekekkel a klasszikus és könnyűzene varázsát, hangszereit, de ezen keresztül célunk őket megismertetni a klasszikus és kortárs kultúra értékeivel is. Műsoraink többnyire a gyerekek közreműködésén alapszanak, melyet egy-egy bonbonnal, azaz csokoládéval jutalmazunk. Ugyanakkor célunk azt is megtanítani miként, hogyan illik viselkedni a koncert- és színháztermekben.

Ennek érdekében állítottuk össze Matiné bérletünket is, melyet 4 éves kortól ajánlunk. A bérletben van könyedebb klasszikus zene, kortárs zene, könnyűzene, de beavató színházi előadás is. Bízom benne, hogy az alábbi bérletben sikerül mindenkinek kedvére valót kínálnunk. Biztos vagyok benne, hogy aki bérlet formájában végignézi ezeket a színvonalas, kiváló művészek előadta produkciókat, az nem csak Kinder csokival fog gazdagodni!

Várok mindenkit sok szeretettel:

Lukácsházi Győző, azaz Győző bácsi


2017. november 18.: MŰSORVÁLTOZÁS: Színház?! helyett A Fény és Árnyék Birodalma – az árnyékszínház világa

KOLDUS ÉS KIRÁLYFI

KOLDUS ÉS KIRÁLYFI

Az árnyékszínház műfaja az emberiség kezdete óta része a kultúránknak, mégis kevesen ismerik ezt a sokszínű, egészen varázslatos világot. Varázslatos, hiszen valahol színház és film határán mozog. Színház, mert minden a helyszínen történik, ugyanakkor film is, mert egy mozifilm-vásznat nézünk, ahol filmszerű eszközökkel mesélnek el nekünk egy-egy történetet. Előadásunkban törkeszünk bemutatni az árnyékszínház történetét, műfajait és végtelen lehetőségeit. Mindezt az érdeklődök részvételével, a kulisszák mögé is bekukucskálva!

 
2018. január 20.: Szeder & Lóci – Dalszerző!

SZEDER & LÓCI

SZEDER & LÓCI

A könnyűzene története két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában: miből szülessen a sláger?

Szeder-Szabó Kriszti és Csorba Lóci néhány évvel ezelőtt a Ki Mit Tube? versenyen mutatta meg duettjét, és az országos második helyezésig jutottak. Azóta mind a ketten szép eredményeket értek el külön-külön saját zenekaraikkal, (Lóci játszik és Szeder) mégis egy közös missziót dédelgetnek régóta: egy olyan előadást létrehozni, ami közérthető nyelven mutatja be a könnyűzene történetét, sőt, együtt fedezik fel ezt a rendkívül sokszínű világot. Minden ember dalszerző, még ha nem is tud róla – és a dal műfaja vesz minket körbe nap mint nap. Minden gyerek fogékony a zenére, és természetesen dalokkal veszi kezdetét a „beavatásuk” is: egy népdalt, egy karácsonyi dalt, vagy egy gyerekdalt tanulnak meg elsőként. No de ezek a dalok miből születtek? Honnan érkeztek? És miből építkeznek?

Kriszti és Lóci egy interaktív, 45 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy milyen lett volna ha ezt a dalt Cseh Tamás, Paul McCartney vagy éppen egy DJ-producer írja meg.

 

2018. február 17.: Air Corde Trió – Állati zenék

ÁLLATI ZENÉK

ÁLLATI ZENÉK

A bérlet harmadik előadásaként azt szeretnénk bebizonyítani, hogy a komolyzene nem komoly! Az Air Corde Trió műsora a leghíresebb zeneszerzők leghíresebb műveit adja elő, melyeket kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és még ki tudja hány és miféle állatok inspiráltak. A rendkívül szórakoztató műsor kiváló bevezetést nyújt gyerekeknek – és felnőtteknek egyaránt – a klasszikus zene világába. A műsorban olyan klasszikus szerzőktől hallhatnak darabokat, mint Vivaldi, Rossini, Saint-Saens, Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov, Honegger. A zenei élményeket egészítik ki Kosztándi Orsolya digitálisan készített illusztrációi, melyek segítenek a gyerekeknek eligazodni ebben a zenei állatkertben.

 

2018. március 10.: BonBon Quintet – Jancsi és Juliska

JANCSI ÉS JULISKA

JANCSI ÉS JULISKA

Ki ne ismerné Jancsi és Juliska történetét, a Grimm testvérek meséjét? A leleményes testvérpár szeretetéről és összetartásáról szóló örökérvényű történetét azonban most soha nem látott-hallott módon mutatjuk be! A nagyon sokoldalú és a világ legkülönbözőbb pontjain is számos díjjal jutalmazott kortárs zeneszerzőnő, Dobszay-Meskó Ilona, valamint Lukácsházi Győző, a zenei ismeretterjesztés évtizedek óta egyik legismertebb és legelismertebb magyar képviselője közös mesejátékot írt a gyerekeknek. A rengeteg humorral átszőtt előadás nemcsak új oldalát mutatja meg a történetnek, hanem szinte észrevétlenül be is vezeti a gyerekeket a nagyon ijesztőnek hangzó „kortárs zene” és ezen keresztül a klasszikus zene birodalmába. Ráadásul egészen egyedülálló módon Kosztándi Orsolya rajzművész a koncertet élőben, a zenével párhuzamosan illusztrálja, így nemcsak hallhatjuk, hanem láthatjuk is Jancsi és Juliska történetét. Mindezt a Magyar Rádió, valamint a Budapesti Fesztiválzenekar legkiválóbb művészeinek előadásában! A produkció túl van az 50. előadásán is és a nagy sikerrel való tekintettel CD-n is megjelent.

 


A műsorok helyszíne: MOM Kulturális Központ Kupolaterme (1124, Bp., Csörsz u. 18.)

A koncertek kezdő időpontjai: Minden alkalommal szombaton 9.30-kor

A négy alkalmas bérlet ára: 6000 Ft, egy jegy ára: 2000 Ft (2 éves kor felett) – helyfoglalás érkezési sorrendben

- 1 db bérlet 1 fő számára érvényes, bérletet 2 éves kor felett kell váltani

- a bérletek átruházhatók másra

 ONLINE BÉRLETVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

Bővebb információ, bérletfoglalás:

Tarr Ferenc

Telefon: 06-20-544-3065

E-mail: tarrferenc@bonbonmatine.hu

Honlap: www.bonbonmatine.hu

A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Referenciák

 

Az alábbiakban az előző évadban tartott bérletünkre kapott visszajelzések olvashatóak javítás nélkül:

  • Barátságos, közvetlen, családias hangulat. Érdekes, újszerű zene-feldolgozás.
  • Csak erények vannak: az előadásmód nagyon közel áll a gyerekek lelkivilágához!!
  • Fordulatosak a történetek, az előadás mindig személyhez szóló, vonzó és derűre késztető.
  • Közvetlenség, kötetlenség, amely a gyermekek érdeklődését bizalmát elnyeri, s a kísérő szülőknek is könnyebbség.
  • Nekem nagyon tetszett külön-külön mindegyik előadás, mert színes, mindig élvezhető, sokszínű volt.
  • Előny: Zene játékos, szórakoztató megismertetése, megkedveltetése gyerekekkel. Hátrány: nincs.
  • Időtartama pont jó a gyerekeknek, nem túl hosszú. Negatívum, hogy hátulról nem jól látható a színpad. Pozitívum még, hogy ismeretterjesztő előadás is volt!!