Családi bérlet a MOM Kulturális Központban – 2016/17

Itt van az ősz, ismét kezdődnek a népszerű bonbon matinék immár 19. éve, a MOM Kulturális Központban azonban először! Azok számára, akik még nem találkoztak velünk, engedjék meg, hogy röviden összefoglaljam, mi is a BonBon Matiné. A BonBon Matiné 1998 óta áll a kulturált és színvonalas gyerekprodukciók szolgálatában. Célunk elsősorban a zenei ismeretterjesztés, megismertetni a gyerekekkel a klasszikus és könnyűzene varázsát, hangszereit, de ezen keresztül célunk őket megismertetni a klasszikus és kortárs kultúra értékeivel is. Műsoraink többnyire a gyerekek közreműködésén alapszanak, melyet egy-egy bonbonnal, azaz csokoládéval jutalmazunk. Ugyanakkor célunk azt is megtanítani miként, hogyan illik viselkedni a koncert- és színháztermekben.

Ennek érdekében állítottuk össze Matiné bérletünket is, melyet 4 éves kortól ajánlunk. A bérletben van könyedebb klasszikus zene, kortárs zene, de színházi előadás is. Egészen pontosan a kifejezetten gyerekeknek is alkotó Balogh Sándor új, fantasztikusan szórakoztató könnyed zenés mesejátéka, a Ludas Matyi lesz az első előadás. Ezt követi a díjnyertes Melodika Csoport laza hangulatú hangszerismertető koncertje. Harmadik koncertünk Dobszay-Meskó Ilona – a nagy sikerű Jancsi és Juliska zeneszerzője – rendkívül izgalmas Fehérlófia adaptációja lesz. Végül a bérletet a legjobb gyerekelőadás Üveghegy-díját többször is elnyerő Fabók Mancsi zárja, aki legendás A székely menyecske meg az ördög című előadásával megmutatja, mi a bábszínház varázsa. Bízom benne, hogy az alábbi bérletben sikerül mindenkinek kedvére valót kínálnunk. Biztos vagyok benne, hogy aki bérlet formájában végignézi ezeket a színvonalas, kiváló művészek előadta produkciókat, az nem csak Kinder csokival fog gazdagodni!

Várok mindenkit sok szeretettel:

Lukácsházi Győző, azaz Győző bácsi


2016. november 12.: BA-LU Eufórikusok: Ludas Matyi - mesés zenejáték

BALOGH SÁNDOR

BALOGH SÁNDOR

Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri. Célunk az, hogy zenei feldolgozásával is így legyen! Ugyanis a Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ezúttal Ludas Matyi történetét zenésítette meg. A korábbi nagy sikereken felbuzdulva – Egy másik kiállítás képei, Tuba Tóbiás, Erdei Vigasságok, Kistigris – a kifejezetten gyerekeknek alkotó szerzőpáros ismét egy humoros, kedves történetet dolgozott fel. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Ennek megfelelően a BA-LU Eufórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre, így Lukácsházi Győző vezetésével a gyerekek a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már megismert hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet. Balogh Sándor kedves zenéje, a történet varázsa és a profi tolmácsolás a legkiválóbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy valaki meghallja és megszeresse a klasszikus zene világát.

 

2017. január 14.: Melodika Csoport: Klasszikusok új ruhája - klasszikusok kicsit másképp

MELODIKA CSOPORT

MELODIKA CSOPORT

A Melodika csoport mindhárom tagja végzett zenepedagógus, akik a klasszikus zenét modern eszközökkel és módszerekkel viszik közel a gyerekekhez. A trió tagjai tehát nem életunt klasszikus zenészek, akik a kottába mélyedve játszanak minden darabot, hanem olyan zenepedagógusok, akik kreatív zenei foglalkozásokkal, élményszerű átadással kommunikálják tudásukat. A megszólaltatott hangszerek is egyediek: ahogy a csoport neve is jelzi, gyakran megfordul kezükben a “fújt zongora”, azaz a melodika, de ezzel még nincs vége az izgalmas hangszereknek. Az ütőhangszerek között a xilofon mellett a gyerekek meghallhatják a cajon  és a boomwhacker hangját is. A trió harmadik tagja gitáron játszik, ennek megfelelően a repertoár is egzotikusabb, mint általában: Bach, Mozart, Grieg és Bartók szerzeményei mellett Piazzolla és Albéniz tangói is megszólalnak, sőt, Tarrega híres “csengőhang-keringője” is egyedi átiratban kerül bemutatásra. Az Amerikában rendezett, SAVVY Chamber Music Competition, innovatív zenei tendenciákat támogató versenyen közönségdíjat nyert együttes a korábbi évek egyik kedvenc zenekara volt a BonBon matiné repertoárján

 

2017. február 18.: Ventoscala Sinfonietta: Fehérlófia - mesés zenejáték

DOBSZAY-MESKÓ ILONA

DOBSZAY-MESKÓ ILONA

A Fehérlófia az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese. Évszázadok óta adódik szájról szájra, hiszen olyan sok bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára. Dobszay-Meskó Ilona, kortárs zeneszerzőnő és Tarr Ferenc, szövegíró ezért is döntött úgy, hogy ebből a csodálatos meséből modern hangzású zenejátékot készít. Céljuk egyrészt ezt az izgalmas történetet hitelesen, a mai ember számára is érdekes módon előadni, ugyanakkor céljuk az is, hogy a legfiatalabbak  a darabot hallgatva kedvet kapjanak a klasszikus zene hallgatásához. Ebben bátorítja őket a zeneszerzőnő korábbi darabjának, a Jancsi és Juliska című zenejátékának sikere, mely CD-n is megjelent. És ebben segíti őket Lukácsházi Győző is, aki a műsor elején röviden megismerteti a közönséget a darabban szerepet játszó hangszerekkel. A felnőtté váló, sok kalandot megjáró hős története reményeink szerint nemcsak a fejlődni akarás, a küzdés, az önfeláldozás értékeit mutatja majd be, hanem azt is, hogy a kortárs zenétől nem érdemes félni!

 

 

2017. március 25.: Fabók Mancsi: A székely menyecske meg az ördög - vigyorfakasztó bábos parádé

FABÓK MANCSI

FABÓK MANCSI

Fabók Mancsi bár budapesti születésű, teljesen elsajátította az erdélyi bábszínházak nyelvi és formai világát. Olyannyira, hogy még a helybéliek sem mondják meg róla, nem odavalósi. De természetesen nem frappáns tájszólása miatt hívják folyamatosan produkcióit, hanem mert a gyerekközönség és a szakma egyaránt imádja és sokra tartja. Fabók Mariann a paraván mögött és előtt, a gyerekekkel és magával beszélgetve, kezével és lábával, jobbal és ballal játszik. Olyan csodálatosan, hogy akár három karaktert kelt életre egyszerre és persze mesél. Sőt, nem csak mesél, hanem moderál, diskurál, perlekedik a közönséggel, ahogy azt a legkomiszabb utcai bábosoktól eltanulta. Meséi sok néprajzi hagyományt elevenítenek meg, de a felszínt megkapargatva rögtön láthatóvá válnak mélyebb rétegei, amik alkalmassá teszik egy igazi, modern, a mai kor gyermekeinek szóló bábelőadásra. Tökéletes bábszínház kicsiknek és nagyoknak egyaránt!


A műsorok helyszíne: MOM Kulturális Központ Kupolaterme (1124, Bp., Csörsz u. 18.)

A koncertek kezdő időpontjai: Minden alkalommal szombaton 9.30-kor

A négy alkalmas bérlet ára: 6000 Ft, egy jegy ára: 2000 Ft (2 éves kor felett) – helyfoglalás érkezési sorrendben

- 1 db bérlet 1 fő számára érvényes, bérletet 2 éves kor felett kell váltani

- a bérletek átruházhatók másra

 ONLINE BÉRLETVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

Bővebb információ, bérletfoglalás:

Tarr Ferenc

Telefon: 06-20-544-3065

E-mail: tarrferenc@bonbonmatine.hu

Honlap: www.bonbonmatine.hu

A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Referenciák

 

Az alábbiakban az előző évadban tartott bérletünkre kapott visszajelzések olvashatóak javítás nélkül:

  • Nagyon élvezik a gyerekeink (12, 9, 7, 5 évesek). Végig lekötik a figyelmüket , ténylegesen hozzájuk szól. Az emberi, zenei minőség magas fokú.
  • Nagyon színvonalas, felnőttek számára is abszolút élvezetes és eredeti előadások. Kicsit a hátránya (nehézsége) is viszont, hogy a pici gyerekek nem ugyanannyira értékelik, mint pl. az iskolások.
  • Megismerhetők a hangszerek, jó előadók, jó darabválasztás, kicsit rövidek.
  • Csodálatos, gyermekek érdeklődésére szabott, de igazából minden korosztály számára élvezetes. Csak gratulálni tudunk! Köszönjük a szép élményeket!
  • Pozitívum: A szülők számára is színvonalas szórakozás. A gyerekek (3, 5 éves) is nagyon élvezték, sokat tanultak a zenéről. Negatívum: Valamelyik előadás túl hangos volt elsősorban a legkisebbeknek.
  • Igényes szórakozás a gyerekeknek. A gyerekek nem csak passzív hallgatók, hanem  aktív résztvevői a programnak. Tetszik, ahogyan a hangszereket és műfajokat bemutatják. Mind nagyszerű darab volt! Győző bácsi pótolhatatlan.
  • Remekeül bevezeti a gyerekeket a művészeti ágakba. Nagyon hasznosnak tartom, a gyerekkel mindig nagy örömmel készülődünk. Hátrányai: (?) NINCS
  • Színes, változatos, sok műfajt bemutató
  • Jó hangulatú, a gyerek megismeri, megszereti a zenét, a hangszereket, változatos, színvonalas.
  • Pozitívum: Sokszínűség, gyerekeknek játékos módon hozza közel a különböző műfajokat, hangszereket, nagyon élveztük ezt mindannyian. Negatívum: Jancsi és Juliska hangzásvilága a gyerekeknek kicsit túl borús volt.