Kiscsoport Zenekar

Naptár

<< ápr 2018 >>
hétfőkeddszerdacsütörtökpéntekszombatvasárnap
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Térkép betöltése...

Időpont
január, 17 10:45 - 11:45

Helyszín
Barcsay Jenő Általános Iskola Koncertterme

A Kiscsoport Zenekar új, üdítő színfoltja a gyerekeknek szóló hazai könnyűzenei iparnak. Mind professzionális zenészek, gyakorló szülők és a csokoládé mellett nagyon szeretik a jó verseket. Kiscsoport_csoport_2016_retrosÍgy nem is lehetett kérdés, hogy a BonBon Matiné repertoárján a helyük, hiszen kedves kisugárzásuk, hangszeres tudásuk, az alaposan összeválogatott versekből álló műsoruk olyan értéket közvetít, amivel jó minél hamarabb találkozni. Arról nem is beszélve, hogy őrült jó hangulatot csinálnak a koncertjeiken, ahol mindenki nyugodtan kieresztheti a gőzt, miközben még jól is érzi magát! És még verseket is fel- vagy megismer. És hangszereket is. Végülis pont erről szólnak a bonbon matinék. De lássuk, ők hogyan fogalmazzák meg a maguk ars poeticáját:

“Szerintünk a gyerekek is minőségi zenét igényelnek. Fontosnak tartjuk, hogy változatos legyen a hangzásvilág, ami eléjük tárul. Amellett, hogy hangszerelésünk már önmagában is különlegesnek mondható, sokat játszunk a különböző ritmikai elemekkel, ugyanakkor változtattunk kicsit a szöveg és a zene szokványos arányán is. Szövegeink elsősorban kortárs magyar gyerekversek, illetve ezek ihletésére született saját, játékos írások. Inspirációink közé tartoznak a kora reggeli felemás zoknis ébredések, a vasárnapi ebédek plafonon landoló palacsintákkal, a fehér falra kúszómászó firkák meg még sok minden kis- és nagycsaládos aktualitás.

2016-ban ötről hét fősre bővült zenekarunk. Az addigi fuvola, két szólógitár, énekhang és ütőhangszerek mellé érkezett még egy énekhang és egy basszusgitár. Már ebben a felállásban alkottunk meg saját műfaji behatárolásunkat, amelynek hosszas töprengés után a kinderground nevet adtuk. Úgy gondoljuk, ez az elnevezés már önmagában igen sokatmondó. Büszkén tartjuk magunkat műfajalapító, minőségi, elsősorban 4-10 éves gyerekeknek zenét alkotó és játszó zenekarnak.”

konnyu_ovi konnyu_isi
 
 

Az együttes tagjai:

Czingráber Eszter – ének
Kisgyörgy Ilka – ének
Gazda Bence – basszusgitár
Jelinek Balázs – gitár
Pálhegyi Máté – fuvola
Pálvölgyi Balázs – gitár
Pödör Bálint – ütőhangszerek