Pro Musica Fúvósötös

Klasszikusnak tekinthető a fuvola-oboa-klarinét-fagott-kürt összeállítású együttes, melynek közismert elnevezése a fafúvósötös. A Pro Musica Fúvósötös e felállás egyik legismertebb képviselője hazánkban.Tuba Tóbi

A művészek a főváros különböző szimfonikus zenekaraiban dolgoznak, de ügyüknek tekintik, hogy a gyerekek számára is elérhetővé tegyék a klasszikus zenét – pont úgy, ahogy a BonBon Matiné is. Győző bácsi és a Pro Musica így egy összeszokott csapatnak tekinthető, és ezúttal egy igazán különleges koncerttel lepik meg a látogatókat: a klasszikus zene egyik legnemesebb műfaját, az operát mutatják be!

A Pro Musica “kezdőötöse” minden idők leghíresebb zeneszerzőjének, Wolfgang Amadeus Mozartnak egyik művét találta a legizgalmasabbnak erre a célra: a Cosi fan tuttét. Mozart élete utolsó előtti évében írta a dalművet, II. József császár felkérésére. A történet középpontjában, és így Mozart gúnyos célkeresztjében is az a fiatal embertípus áll, aki a halálosan szerelmesnek állítja be magát, miközben kapcsolatának se mélysége, se értelme nincs. A Mozartra jellemző virtuozitás és zeneiség ebben a darabban is megmutatkozik, ami csak fúvóshangszerekkel bemutatva talán még jobban érzékelhetővé válik.

A Cosi fan tuttét a Pro Musica Fúvósötös Ulf Guido Schäfer átiratában játssza, és az előadást a BonBon Matiné kiválósága, Kiskovács Eszter illusztrálja élőben, hogy a gyerekek számára megkönnyítsük a befogadás élményét.

 
 elo_illusztracio

klasszikus_isiklasszikus_ovi

 

A zenekar tagjai:

Dézsi Erika – fuvola Kerényi Judit – oboa Reé György – klarinét Kubassy Tamás – fagott Ujj Ágnes – vadászkürt

 
Nincs esemény