Bemutatkozás

Gyerekekre hangolva

Lukácsházi Győző

Lukácsházi Győző

Engedjék meg, hogy bemutatkozzam, Lukácsházi Győző vagyok, a BonBon Matiné alapítója, házigazdája. Zenészként, rádiós szerkesztőként, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatójaként is egyik legfontosabb feladatomnak a gyerekek zenei nevelését tartom. Ezért hívtam életre a Bonbon Matinét, mely 1998-ban született azzal a céllal, hogy a gyerekprogramok tengerében kulturált szórakozást kínáljon a legkisebbeknek és a kisgyerekes családoknak Budapesten és országszerte egyaránt. Célunk az volt, hogy már egészen korán megkedveltessük a gyerekekkel a zene világát, megpróbálva olyan alapokat adni számukra, melyet felhasználva a későbbiek során hangverseny-látogató és kultúraszerető emberekké válhatnak. Ez a szándék azóta is változatlan, a változás legfeljebb annyi, hogy azóta igyekszünk a zenéhez kapcsolni a kultúra egyéb területeit, így a színházat, az irodalmat és a pedagógiát is. Hogy kicsit a számokkal is büszkélkedhessek, az elmúlt két évtizedben közel 200 formáció fordult meg a BonBon Matiné különböző színpadain és majd 300 ezren keresték fel előadásainkat. Munkánk eredményét jelzi, hogy egy évadban átlagosan 130 előadást tudunk megtartani, közel 40 ezer fős nézőszámmal. Hallgatóink közül sokan váltak zeneszerető felnőtté, de vannak olyanok is, akik professzionális előadóművészek lettek.

A jövőt illetően sem gondolkodom másként. Keresem az újabb fellépőket, töröm a fejem azon, milyen jellegű műsorokkal tudnék mindinkább megfelelni az állandóan változó világ kihívásainak. Munkatársam, a BonBon Matiné ügyvezetője, Tarr Ferenc a színház felé nyit kaput, persze csöppet sem távolodva a zenétől. Az ő munkájának köszönhetően reméljük az árnyékszínház és az élő illusztrációval kísért klasszikus zenei koncert fogalma idővel egyre több gyerek számára lesz ismerős. Az ő irányításával tervezzük a továbbiakban újabb és újabb mesék feldolgozását, egy, a gyerekkultúrát a középpontba állító, gyerekprodukciók megszületését elősegítő műhely létrehozását. Fontos szempont az új helyszínek csatasorba állítása, amely komoly szervezői munkát igényel.

Önöknek pedig nincs egyéb dolguk, mint lapozgatni oldalainkat, majd elhozni azokat a gyerekeket az előadásainkra, akik a környezetükben élnek. Ehhez nyújt segítséget ez a honlap, amelyet jó szívvel ajánlok Önöknek!

Lukácsházi Győző
szerkesztő-műsorvezető

Bon Bon Matiné from theIMAGEMENT:com on Vimeo.