Búgócsiga Zenede

A Búgócsiga Zenede az igényes könnyűzenei gyerekprogramok új hullámának egyik legjelesebb képviselője.

Búgócsiga2A hat tagot számláló együttes minden tagja Zeneakadémián végzett, és több mint harmadának még abszolút hallása is van. Ebben a műsorban szabadjára engedik fantáziájukat és hangszeres tudásukat – hogy ezúttal a gyerekeket nyűgözzék le.

Olyan alapanyaghoz nyúltak, ami közel áll a korosztály szívéhez: mondókákat,  népdalokat, kiszámolókat kerestek, majd ezeket az ismert szöveg- és dallammotívumokat virtuóz improvizációs készségük révén változtatták egy modern mesés gyerekműsorrá. A program során nem csak ezek az átiratok hangzanak el, hanem a teljes körű szórakoztatás érdekében jelmezekbe bújnak a zenekar tagjai és vicces párbeszédekkel dúsítják műsorukat. Az interaktív “show” évszaknak/ünnepnek megfelelően mindig egyedi és aktuális.

 konnyu_ovi konnyu_isi

 

A zenekar tagjai:

Farkas Sára „Sári csiga” – fuvola, ének, Fánczi Gábor „Funky csiga” – basszusgitár, ének, Farkas Áron „Iron csiga” – gitár, ének, Farkas Izsák „Newton csiga” – hegedű, ének, Harmath Dénes „Dini csiga” – zongora, ének, Weisz Nándor “Nándi csiga” – ütős hangszerek, ének

 

 

Nincs esemény