Képek

Képek BonBon Matinékról

A BonBon Matiné idén 15 éves. Több ezer előadás, több mint kétszáz fellépő pillanataiból válogattunk össze itt néhány képet.

110 kép

Hangszerismertetés a Rádióban

Hosszú évek óta zajlik a Rádióban az a hangszerismertető program, ahol hétköznaponként iskolás-óvodás csoportoknak, hétvégenként családoknak adatik meg az a lehetőség, hogy az MR Szimfonikusok, vagy egyéb együttes segítségével a Rádió épületében találkozhassanak a klasszikus zenével.

35 kép

Betlehem

A Betlehem a BonBon Árnyékszínház 3. előadása, amely a klasszikus karácsonyi történetet dolgozza fel egy modern betlehemes keretén belül. A történet 3 szálon fut, ahol bemutatják Mária és József, a fiatal pár szenvedéseit, a 3 bölcs tiszteletet érdemlő útját és Heródes őrületes féltékenységét a prófétai „másik királlyal” szemben. Az előadás célja, hogy az ismert történetet hiteles módon mesélje el a gyerekeknek, ami talán számukra már nem is annyira ismert. Mindezt a darabhoz komponált szimfonikus hangzású zenével és egy egyszerű, de csodálatos látványvilággal, ahol egy modern betlehemes keretein belül a színészi játékon túl fény- és árnyjátékkal beszélik el a szereplők ezt a gyönyörű történetet.

26 kép

Koldus és Királyfi

A Koldus és Királyfi egy zenés árnyjáték gyerekeknek, amely két szempontból tekinthető különlegesnek. Egyrészt egy olyan, új látványvilág létrehozása volt a cél, amelyhez hasonlót korábban nem láthatott a magyar közönség. Másrészt pedig egy olyan új zenemű bemutatása, amely a klasszikus zenei művek alkotására jellemző igényességgel született. Ennek példájaként sokan Szergej Prokofjev: Péter és a farkas című művét szokták felhozni, melynek pedagógiájához hasonló szándék vezetett minket is. E két megfontolás eredményeként egy olyan produkció született, amely az ún. ’magasművészetre’ jellemző igényességgel készült a gyerekek, illetve a fiatalok számára.

8 kép

Lúdanyó meséi

A Lúdanyó meséi második árnyjátékos előadásunk, amely Maurice Ravel azonos című balettjén alapszik.

16 kép

Tuba Tóbiás a Rádióban, IBS-ben

A Tuba Tóbiás a BonBon Matiné egyik legsikeresebb saját produkciója, nagy apparátusa miatt azonban sajnos ritkán kerül sor bemutatására. A Balogh Sándor- Lukácsházi Győző által írt darab a hangszerismertetés klasszikus példája, ahol Tuba Tóbi kalandjait beszélik el, miközben megismerkedünk a szimfonikus zenekarok világával. Az itt található fotók 2007-ben készültek a Magyar Rádió 6-os stúdiójában, illetve 2005-ben az IBS Színpadon..

46 kép