Pályázati felhívás gyerekműsorok befogadására – LEZÁRVA

A pályázatot lezártuk.

Mivel több, mint 75 pályázat érkezett, egy kis türelmet kérünk, mindenképp vissza fogunk jelezni!

 

A pályázatról röviden:

   A BonBon Matiné, mint az egyik legsikeresebb gyerekeknek szóló kulturális műsorsorozat, várja olyan zenekarok, előadóművészek, társulatok jelentkezését, akik műsorukkal gazdagítanák repertoárját. A pályázat célja olyan innovatív, nagy kulturális értékkel bíró produkciók megtalálása és bemutatása, melyek a minőségi gyerekkultúrát képviselik. A kiválasztott műsoroknak nagy számú fellépési lehetőséget biztosítunk országszerte. A jelentkezés határideje: március 1.

 

A BonBon Matiné rövid bemutatása:

   A BonBon Matiné egy 1998 óta létező független, kulturális műsorsorozat, melynek célja a kortárs és klasszikus kultúra megismertetése és megkedveltetése a gyerekekkel, elsősorban zenei produkciókon keresztül. Műsorai alapvetően interaktívak, a gyerekekkel való közös játékon alapulnak. A BonBon Matiné évadonként átlagosan 150 előadással bír, így nézőszáma a 35-40 ezer főt is meghaladja, melynek 70%-a 3-12 éves gyermek. Mindezt úgy éri el, hogy semmilyen normatív támogatásban nem részesül. Ezzel az egyik legsikeresebb gyermekeknek szóló országos terjesztésű előadássorozat a kulturális kínálatban.

   A BonBon Matiné művészeti vezetője, műsorvezetője, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója, a zenei ismeretterjesztés egyik legelismertebb hazai képviselője, Lukácsházi Győző. Az eltelt évek alatt a műsorfolyam egyre gazdagodott és azóta is folyamatosan terjeszkedik Budapesten és vidéken egyaránt. Rendszeresen ad programot Budapesten az IBS OC Színpadán, a MÜPÁ-ban, a Millenárison, a Marcziban, a Magyar Rádióban, csakúgy mint vidéken Szentendrén, Veszprémben, Szekszárdon, Szegeden, Budaörsön, Budakeszin és még számos további helyszínen. Az elmúlt 17 évben több mint száz hazai és határon túli helyszínen találkozhattak gyerekek bonbon matinéval. Ennek megfelelően a BonBon Matiné több ezer gyereket vezetett be a koncerttermek és színház világába a legrangosabb zenei és színházi produkciókon keresztül. A klasszikus zene olyan kiváló képviselői lépnek és léptek fel műsorain, mint az MR Szimfonikusok és a Budapesti Fesztiválzenekar művészei, az Operaház énekesei, rendszeres fellépő Eckhardt Gábor és Szilvágyi Sándor Liszt-díjas előadók. A világ- és népzene mesterei közül Palya Bea, Szalóki Ági, Herczku Ági, Agócs Gergely, a Ghymes együttes, a Budapest Klezmer Band, a Kaláka Zenekar és az évek során még több mint 200 fellépő a magyar művészeti élet minden területéről. A klasszikus zene megkedveltetése, a szimfonikus zenekarban szereplő hangszerek bemutatása céljából jelent meg a Tuba Tóbiás, az Erdei Vigasságok – Kacor király, A három kismalac, valamint a Jancsi és Juliska című hanglemezek. Műsorainkhoz rendhagyó feladatlapokat készítünk, melyek a produkció megtekintését követően segítik a látottak-hallottak elmélyítését. A műsorok során nagy a hangsúly a játékosságon, illetve a befogadást segítő képi megjelenésen. Ennek érdekében a műsorokat gyakran kíséri az országban egyedülálló módon élő illusztráció, valamint a BonBon Matiné nevéhez fűződik Magyarországon az első egész estés, példa nélküli technikával bemutatott zenés árnyjáték, a Koldus és Királyfi, valamint a Lúdanyó meséi bemutatása is.

 

Milyen produkciókat keresünk?

Alapvetően kétféle pályázatot várunk:

Kész, már bemutatott produkciók jelentkezését:

Várjuk olyan színvonalas produkciók jelentkezését az előadóművészet bármely területéről, melynek célközönsége óvodás és/vagy általános iskolás közönség.

 

Gyerekeknek szóló műsor/előadás tervezetét:

Várjuk aktív, működő társulatok, együttesek, előadóművészek jelentkezését az előadóművészet bármely területéről, melyek kész koncepcióval rendelkeznek egy gyerekműsor/-előadás létrehozására. A BonBon Matiné szeretné segíteni új, színvonalas gyerekprodukciók születését azzal, hogy a produkció megszületéséhez szükséges szervezeti hátteret biztosítja. A tervezett produkcióval szembeni elvárások:

   1. célközönsége az óvodás és/vagy általános iskolás korosztály
   2. időtartama nem lépheti túl a 60 percet
   3. könnyen szállítható, utaztatható.

 

Előnyt élveznek az olyan produkciók, szinopszisok, melyek innovatívak, a kor kihívásaira reagálnak, esetleg szokatlan eszközöket (pl. digitális technika) vagy módszert (pl. interakció) használnak az előadásuk során.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

   Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet. Kérünk mindenkit, hogy a jelentkezési lapon jelezze, hogy kész vagy tervezett produkcióval pályázik-e, illetve feltétele a pályázásnak a pályázó rövid bemutatása (önéletrajz vagy együttes leírása) és valamilyen referenciamunka (elsősorban videórészlet, előadásfelvétel, ennek hiányában vagy plusz még fotók, kritika) elküldése.

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE INNEN.

 

Mit kínálunk?

A kiválasztott produkcióknak:

 

 1. rendszeres és nagy számú fellépési lehetőséget kínálunk Budapest és országszerte
 2. jó előre megbeszélt, könnyen tervezhető időpontokkal,
 3. az előadásokért fix, szervezés sikerétől független előadói honoráriummal.

 

 

Bővebb információ:

 1. Leadási határidő: 2015. március 1.
 2. E-mail: tarrferenc@bonbonmatine.hu
 3. Telefon: (+36-) 20 544 3065 (Tarr Ferenc)

 

Várjuk az érdeklődök jelentkezését!