Papó zenedéje

Papó, azaz Nagypapa mesél a köré gyűlt gyermekeknek régvolt világokról, falukról és zenéjükről, dalaikról, mondókáikról.

PAPÓ ZENEDÉJE

A népzenei hagyományőrzés talán legőszintébb formája a közvetlen tudásátadás. Amikor egy sokat látott idős bácsi elmondja, miként élte meg az elmúlt 80-100 évet, és elregéli, hogyan volt ez az ő kora előtt, az bizony maradandó élményt tud nyújtani a hallgatóságnak. Ilyen – modern szóval élve – interaktív előadás a Papó zenedéje is, ahol Kiss Ferenc “Papó” köré gyűlhetnek a látogatók, és meghallgathatják a dalokat, történeteket dorombról, tekerőlantról, dudáról, kobozról, cimbalomról és egyéb hangszerekről. Sőt, némi irodalom és klasszikus értelemben vett népművészet is keveredik az “öregúr” meséjébe.

Papó figurája persze nem egy zsémbes vénember, hanem gyerekszerető nagypapa, aki úgy is válogatja a dalokat, hogy azzal a óvodások és kisiskolások kedvére tegyen. A rendhagyó énekóra során felcsendül a Csúfos didli, a Családrege róka, a Kobzos duhaj és a Tücsök Koma mellett megannyi kedves nóta, ami könnyen a gyerekek kedvencévé válhat.

 

nepzene_ovi nepzene_isi
 
 

A zenekarban húzza-vonja, billegteti:

Kiss Ferenc „Papó” – mese, ének, hegedű
Küttel Dávid – harmonika, ének, tánctanítás
Szokolay „Dongó” Balázs – duda, klarinét, tárogató, szaxofon, furulya, dorombolás

 

Nincs esemény